این استاد دین شناسی و اخلاق دانشگاه تورنتو با اشاره به اینکه دین داری و حقوق افراد باید در مراحل درمان بیماران توسط پزشک مورد توجه قرار گیرد، اذعان کرد: بیماران میتوانند در مورد سلامت خود تصمیم بگیرند و پزشک ناچار است تمامی مراحل درمان را با رضایت بیمار انجام دهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران از آغاز به کار کمیته اخلاق پزشکی بیمارستانهای تهران خبر داد. محمدپور به کمیته اخلاق بیمارستانها اشاره کرد و گفت: این کمیته جهت ارائه رهیافتهای لازم در زمینه استفاده مطلوب از امکانات تشخیصی درمانی و مراعات ارزشهای اسلامی در امور پزشکی تشکیل میشود و زمینهساز اعتماد مردم به بیمارستان است.
وی با اشاره به اینکه ۱۰۰ درصد بیمارستانهای تهران این کمیته را تشکیل میدهند، گفت: کمیته اخلاق پزشکی موجب پیگیری اجرای استانداردهای حقوق مراجعهکنندگان میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله مصباح یزدی رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) در حسینیه امام خمینی(ره) قم، ملاک ارزش اخلاقی را در ارتباط با خدا دانست و افزود: بر اساس مبانی اسلام هرکاری که انسان را به خدا نزدیکتر کند، ارزشمندتر است و هر کاری که برای خدا انجام شود ارزش دارد.
آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه تاکنون در اخلاق اسلامی نظریه مستقلی نسبت به نظریه اخلاق ارسطو ارائه نشده است، از طرح 'نظریهای جدید براساس مبانی اسلامی' در جلسه آینده خود خبر داد.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) ]چهارشنبه گذشته در جلسه درس اخلاق هفتگی خود گفت: علمای اسلام که درباره علم اخلاق اظهار نظر کردهاند همه به نحوی نظریه ارسطو را تکمیل و اسلامیسازی کردهاند.
نخستین کارگاه آموزش اخلاق حرفه ای در 4 جلسه 8 ساعته توسط بخش حکمت معاصر برگزار می شود. دوره اول این کارگاه 7 و 8 و دوره دوم آن 28 و 29 دی و با روش ارزشیابی پیشین و حل مسئله برگزار خواهد شد .
آشنایی با ره آوردهای جدید اخلاق پژوهش در حوزه پژوهش، چالش جدید اخلاقی در حرف و مشاغل با توان آموزه های اسلامی (آیات و روایات) در قوام و اثربخشی اخلاق حرفه ای، تبیین نقش راهبردی اخلاق حرفه ای در رهبری سازمان ها و رصد کردن جایگاه اخلاق حرفه ای در افزایش، بهره وری و بهینه سازی، رضایت مندی و کاهش ضایعات مبتنی بر خروجی سازمان ها اهداف برگزاری نخستین کارگاه آموزش اخلاق حرفه ای هستند .
چیستی حرفه و تمایز آن از شغل و اشتغال، چیستی اخلاق و تمایز اخلاق نظری و اخلاق کاربردی،شاخه های گوناگون اخلاق کاربردی،چیستی اخلاق حرفه ای و تمایز اخلاق فردی و سازمانیدر حرفه،ملاک اخلاق ورزی در حرفه، ضمانت اجرای اخلاق حرفه ای، نقش راهبردی اخلاق حرفه ای در رهبری سازمان ها، زمینه ها و موانع اخلاقی سازی سازمان، مدیریت اخلاق در سازمان ها، ممیزی اخلاق در سازمان،آموزش و ترویج اخلاق در حرفه: مبانی، اصول، فرآیندها و فنون و مهارت های تشخیص و حل مسایل اخلاق در حرفه را مباحث پیش بینی شده برای طرح در این کارگاه اعلام شده است .
مدرس کارگاه: آقای دکتر احد فرامرز قراملکی
استاد دانشگاه تهران
نحوه برگزاری کارگاه:32 ساعت در 4 جلسه گارگاهی
مکان برگزاری: پژوهشگاه علوم انسانی تهران
زمان برگزاری: هفتم،هشتم، بیشت و هشتم و بیست و نهم دی ماه
علاقه مندان جهت ثبت نام و شرکت در این درس گفتارها با تکمیل و ارسال مدارک ذیل اقدام نمایند.
نحوه ثبت نام:
از طریق ایمیل : mjahangardi3@yahoo.com
شماره تماس: 88046891 داخلی 228 آقای جهانگردی
تکمیل فرم به همراه فیش واریزی هنگام حضور در اولین جلسه
هزینه شرکت در کارگاه: 100هزارتومان
مدارک لازم جهت ثبت نام:
- دو قطعه عکس 4*3
- در صورت دانشجو بودن کپی کارت دانشجویی
- کپی کارت ملی
- کپی صفحه اول شناسنامه
- تصویر فیش بانکی به مبلغ صد هزار تومان، به شماره حساب 107428525007 به حساب بانک ملی - سیبا - شعبه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ضمناً 50% تخفیف شامل دانشجویان و 25 درصد شامل اعضای هیات علمی خواهد شد .
تذکرات:
- مسئول ثبت نام و صدور گواهی نامه آقای جهانگردی، شماره پژوهشگاه: 021-88046891 داخلی:228
- ارائه اصل فیش بانکی هنگام ثبت نام ضروری است.
اخلاق حرفهای پزشک و تیم پزشکی
رابطه پزشک و بیمار
روابط مالی بیمار و تیم پزشکی
روابط مالی بین اعضاء تیم پزشکی
اخلاق و آغاز حیات (سقط جنین و ...)
اخلاق و پایان حیات (اتانازی، مرگ مغزی و ...)
اخلاق در فنآوریهای نوین پزشکی
اخلاق و غذا و دارو
اخلاقپزشکی و آموزش علوم پزشکی
جایگاه اخلاق در آموزش علوم پزشکی
جایگاه آموزش اخلاق در آموزشهای علوم پزشکی
اخلاق پزشکی و پژوهش
اخلاق پزشکی در پژوهشهای انسانی
اخلاق پزشکی در پژوهشهای حیوانی
اخلاق در انتشار آثار پژوهشی
نقش کدهای ملی اخلاق در پژوهش
اخلاق پزشکی و بهداشت
اصول اخلاق حرفهای کارکنان بهداشتی
اخلاق در سیاستگذاریهای بهداشتی (ملی، منطقهای، محلی)
اخلاق و نظام شبکههای بهداشتی درمانی کشور
اصول اخلاقی در مراقبتهای بهداشتی
محور ویژه مبانی اسلامی اخلاق پزشکی