اخلاق حرفه اي
در حيطه علوم پزشکي

 

          در آستانه میلاد با سعادت قائم آل محمد (ص) نخستین دفتر نمایندگی انجمن بین‌المللی اخلاق زیستی اسلامی و دفتر نمایندگی انجمن علمی حقوق پزشکی ایران در مشهد مقدس با حضور جمعی از صاحب نظران و فعالین عرصه‌های مختلف اخلاقی، حقوقی و پزشکی افتتاح گرديد.
          در اين مراسم دکتر محمدعلی کیانی ـ فلوشیپ اخلاق زیست پزشکی و عضو هیأت مؤسس انجمن- به عنوان رییس دفتر نمایندگی انجمن بین‌المللی اخلاق زیستی اسلامی در خراسان رضوی و دکتر سید حسین حسینی ـ عضو هیأت مدیره انجمن و از استادان گروه حقوق دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان رییس دفتر نمایندگی انجمن علمی حقوق پزشکی ایران در خراسان رضوی معرفی شد.
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 4 مرداد 1391برچسب:, توسط واحد اخلاق حرفه ای |

       

         کمیته های اخلاق بیمارستانی درکليه بیمارستان هاي دانشگاه علوم پزشکي تهران فعال شد.
         با دستور رئیس محترم دانشگاه از بهمن ماه سال 1390 کمیته های اخلاق بیمارستانی در 26 بیمارستان تابعه دانشگاه فعال شد.
       هدف از فعال سازی این کمیته ها بررسی موارد چالش برانگیز اخلاقی، ارائه خدمات مشاوره ای، بررسی طرح های پژوهشی مغایر با اصول اخلاقی و آموزش اخلاق پزشکی به همه گروههای درگیر در امر سلامت اعم از گیرندگان و ارائه کنندگان خدمات سلامت است.
 
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 24 اسفند 1390برچسب:, توسط واحد اخلاق حرفه ای |

 

استاد دانشگاه تورنتو گفت: در حال حاضر دانشجویان در طول تحصیل تنها سه واحد دروس مرتبط با اخلاق پزشکی را می‌گذرانند و این دوره کوتاه پاسخگوی نیاز آنها برای آشنایی با اصول اخلاقی در پزشکی نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه اصفهان، پرفسور "عبدالعزیز ساشادینا" در دومین کنگره اخلاق پزشکی کشور که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، با اشاره به اینکه فرهنگ بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی به بی‌دینی شهرت دارد، اظهار کرد: اخلاق فضیلتی است که انسان‌ها می‌توانند کسب کنند و لازمه تمام حرفه‌ها است.
وی با بیان اینکه اخلاق پزشکی با اخلاقیات ارسطویی متفاوت است، افزود: اخلاق پزشکی کمک می کند تا که یک پزشک در سخت ترین شرایط تصمیمی بگیرد که می‌تواند منجر به سرزنش و یا ستایش او شود.
این استاد افتخاری دانشگاه شهید بهشتی تهران با اشاره به اینکه پزشکی هنری است که رابطه مستقیم با مناسبات انسانی دارد، بیان کرد: تمام پزشکان باید بتوانند در شرایط حساس بهترین تصمیم گیری را کنند.
ساشادینا با بیان اینکه مباحث مرتبط با اخلاق پزشکی که هم اکنون در دانشگاه‌های ایران تدریس می‌شود برگرفته از مطالب تدوین شده در کشورهای غربی است، ادامه داد: اسلام دارای فرهنگ غنی است که برمبنای انسان دوستی شکل گرفته اما تاکنون به این فرهنگ غنی توجهی نشده است.
وی اضافه کرد: اخلاق پزشکی باید متناسب با فرهنگ هر کشور باشد.
این استاد دین شناسی و اخلاق دانشگاه تورنتو با اشاره به اینکه دین داری و حقوق افراد باید در مراحل درمان بیماران توسط پزشک مورد توجه قرار گیرد، اذعان کرد: بیماران می‌توانند در مورد سلامت خود تصمیم بگیرند و پزشک ناچار است تمامی مراحل درمان را با رضایت بیمار انجام دهد.
ساشادینا با بیان اینکه اخلاق پزشکی در تمام دنیا تاکید دارد که انسان می‌تواند بدون کمک گرفتن از قدرت وحی برای سلامت خود تصمیم بگیرد، تصریح کرد: بنابراین نظریه اخلاق پزشکی از دین جدا شده اما اسلام معتقد است عقل انسانی در تمام موارد نمی‌تواند با قاطعیت تصمیم گیری کند و نیاز به کمک وحی دارد.
نوشته شده در تاريخ شنبه 6 اسفند 1390برچسب:, توسط واحد اخلاق حرفه ای |

 

به نقل از خبرگزاري مهر:
قدرت الله مومنی، دبیر علمی کنگره اخلاق پزشکی ظهر پنج شنبه 4 اسفند در دومین کنگره سالیانه اخلاق پزشکی کشور اظهارداشت: 
اخلاق پزشکی تنها به معنای بیان صفات اخلاقی پزشک نیست بلکه نوعی آگاهی عمیق پزشک از نظریه‌های اخلاقی پایه است. اخلاق پزشکی یعنی آشنایی با روش به کارگیری اصول اخلاقی مبتنی بر نظریه‌ها در تصمیم‌گیری‌های پزشکی است.
وی بیان داشت: اخلاق پزشکی به این معنا شاخه‌ای از دانش فلسفه است که ارتباط وسیعی با دانش پزشکی دارد.
دبیر علمی کنگره اخلاق پزشکی در نظام سلامت تصریح کرد: جامعه پزشکی باید پیوسته بر اخلاقیات پزشکی فرهنگ‌سازی و کار کند و نه اینکه تنها در سال به برگزاری یک همایش اکتفا کند.
وی افزود: به منظور ایجاد بستر مناسبی برای همگرایی و فضایی برای تبادل نظر پیرامون اخلاق پزشکی این کنگره برگزار شد هر چند هیچگاه با برگزاری چند همایش به اهداف صد درصد نمی‌رسیم.
مومنی به محورهای برگزاری همایش اشاره کرد و ادامه داد: این کنگره بر محور اخلاق پزشکی در بخش آموزش، درمان، پژوهش، بهداشت و مبانی اسلامی اخلاق پزشکی  بنا نهاده شده است و دارای 18 امتیاز بازآموزی برای شرکت‌کنندگان دارد.
وی با اشاره به اینکه این همایش از امروز به مدت سه روز برگزار می‌شود، افزود: بررسی مقایسه‌ای پایه‌های اخلاقیات پزشکی در اندیشه سکولار و معارف اسلامی، بررسی مبانی اخلاق پزشکی از دیدگاه اسلام، اخلاق پزشکی در آموزه‌های قران و استقرار یک نظام اخلاق پزشکی اسلامی در ایران با الگوگیری از سیره و فرمایشات حضرت علی (ع) ازمباحث مطرح شده در نخستین روز از این همایش است.
دبیر علمی کنگره اخلاق پزشکی در نظام سلامت تاکید کرد: عناصر و ساختاربرنامه‌ درست اخلاق پزشکی مبتنی بر تجارب بین‌المللی و تدوین استراتژی‌های توسعه آموزش اخلاق پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از دیگر مباحث مطرح شده در مراسم افتتاحیه این کنگره است.
وی اضافه کرد: ایجاد نقاط کور در دیدگاه حرفه‌ای دانشجویان پزشکی در دوره بالینی و نقش قوانین نانوشته، بازنگری درس اخلاق پزشکی، مقوله‌ای جدی و اثرگذاری در عرصه سلامت، بررسی مقایسه‌ای دو روش آموزشی یادگیری مبتنی بر مسئله، بحث در گروه کوچک و ویژگی‌های یادگيری در رشته پزشکی در راستای حکیم و طبیب شدن از منظر دانشجویان و منابع علمی و موانع استراتژیک در تحقق اخلاق پزشکی،  محوری‌ترین موضوعات این کنگره است.
 

 

نوشته شده در تاريخ شنبه 6 اسفند 1390برچسب:, توسط واحد اخلاق حرفه ای |

 

در آستانه ی سی و سومین سالگرد پیروزی انقلاب و در خطبه های نماز جمعه تهران؛ رهبر معظم انقلاب در بیانات بسیار مهم،تحلیل جامعی از دستاوردهای انقلاب، شرایط منطقه ای و بین المللی ارائه کردند. رهبر معظم انقلاب در خطبه هاي خود ضمن اشاره به نقاط قوت و ضعف مو جود  بيان نمودند: در اين سى و چند سال، زندگى ما تحت تأثير همين خطوط اساسىقرار گرفته است. ما پيشرفتهائى داشتيم، ضعفها و نقصهائى هم داشتيم. پيشرفتهامان رابايد بشناسيم، ضعفهامان را هم بايد بشناسيم. اگر ضعفهاى خودمان را پنهان كنيم،نشناسيم، تجاهل كنيم، اين ضعفها خواهد ماند، نهادينه خواهد شد؛ برطرف نخواهد شد. همه‌ى نقاط قوّت و ضعف را بايد بدانيم.
 ايشان ضمن برشمردن نقاط قوت انقلاب اسلامي يکي از اين نقاط قوت را پيشرفتهاي علمي موجود دانستند:  نقطه‌ى قوّت ديگر، پيشرفت علمى است. عزيزان من! اين پيشرفت علمى را دست‌كمنگيريد. اين پيشرفتها خيلى مهم است. علم، پايه‌ى پيشرفت همه‌جانبه‌ى يك كشور است. اين حديثرا من يك وقتى خواندم: «العلم سلطان»؛ علم، اقتدار است. هر كس ايناقتدار را داشته باشد، ميتواند به همه‌ى مقاصد خود دست پيدا كند. اين مستكبرانجهانى به بركت علمى كه به آن دست پيدا كردند، توانستند به همه‌ى دنيا زور بگويند. البته ما هرگز زور نخواهيم گفت، اما علم براى ما به عنوان يك پيشرفت حتماً لازماست.
 پيشرفتهاى علمى ما در اين مدت سى و چند سال، پيشرفتهاى حيرت‌آورى است. حالافناورى هسته‌اى تصادفاً معروف شده است و همه توجه دارند - هم در كشور، هم در دنيا - ليكن فقط اين نيست؛ فناورى هسته‌اى هست، علوم هوافضا هست، علوم پزشكى هست - خوشبختانه امروز كشور ما حائز رشته‌هاى بسيار مهم و دست‌نيافتنى پزشكى است و كارهاىبزرگ پزشكى در اين كشور انجام ميگيرد - زيست‌فناورى هست، نانوفناورى كه از علومجديد و دانشهاى نوى دنياست، هست؛ سلولهاى بنيادى كه يكى از بزرگترين كارها درعرصه‌ى علم است، هست؛ شبيه‌سازى، ساخت ابررايانه‌ها، فناورى انرژى‌هاى نو،راديوداروهاى مهم و داروهاى ضد سرطان هست؛ و اين فهرست ادامه دارد.
 اينهائى كه من عرض ميكنم، رجزخوانى نيست؛ اين گواهىِ مراكز علمى معتبر دنياست. آنها ميگويند سريع‌ترين رشد علمى در همه‌ى دنيا در اين سالها، در ايران اتفاقافتاده است. اين گزارش سال 2011 است كه ميگويد سريع‌ترين رشد علمى در همه‌ى دنيا درايران اتفاق افتاده است. طبق گزارشى كه مراكز علمى معتبر دنيا داده‌اند، رتبه‌ىعلمى اول منطقه، ايران است. ما اين رتبه‌ى اول علمى را براى سال 1404 در نظرگرفتيم؛ هنوز چهارده سال باقى است. همين سال ميلادىِ گذشته گفتند ايران از لحاظرتبه‌ى علمى در منطقه اول است، در دنيا هفدهم. در سطح دنيا رتبه‌ى علمى كشور ماهفدهم است؛ اينها خيلى مهم است. پس يكى از نقاط قوّت ما، پيشرفت علمى است.
در ادامه ايشان به برخي از نقاط ضعف موجود پرداختند:
 ما البته ضعفهائى هم داريم؛ اين ضعفها را بايستى از بين ببريم...ضعفهاى ما خطرهائى است كه در سر راه ماست و در اين مدت وجود داشته است و بايد بعدهاجلوى اينها را بگيريم. ....
 يكى ديگر از ضعفهاى ما اين است كه ما به موازات علم، به موازات پيشرفتهاى علمى،پيشرفت اخلاقى و تزكيه‌ى اخلاقى و نفسى پيدا نكرده‌ايم؛ اين عقب‌ماندگى است. البتهامروز در مقايسه‌ى با قبل از انقلاب، بمراتب و مراتب بهتر است - در اين هيچ شكىنيست - اما بايد پيشرفت ميكرديم. در علم پيشرفت كرديم، در سياست پيشرفت كرديم؛ بايددر معنويت و در تزكيه‌ى نفس هم پيشرفت ميكرديم. در قرآن هر جا تزكيه و تعليم اززبان پروردگار است، تزكيه مقدم است بر تعليم؛ آن هم تعليم كتاب و حكمت - «يزكّيهم ويعلّمهم الكتاب و الحكمة» فقط يك جا از زبان حضرت ابراهيم، تعليم مقدم است. بنابراين ما از تزكيه‌ى اخلاقى و نفسى غفلت كرديم....
 اين ضعفها را بايستى جبران كنيم. اينهاضعفهائى است كه نميشود از آنها گذشت. هم مسئولين، هم آحاد مردم بايد احساس كنندوظيفه دارند اين ضعفها را برطرف كنند. ان‌شاءللَّه بايد از خداى متعال كمك بخواهيمو اين ضعفها را برطرف كنيم. و البته ميشود برطرف كرد؛ اينها بدون ترديد برطرف‌كردنىاست.
 ايشان در ادامه به راهکارهايي براي برطرف نمودن نقاط ضعف موجود اشاره مي کنند: و در درجه‌ى اول ايجاد احساس مسئوليت‌پذيرى از اساسى‌ترين كارها در اين زمينه معرفي نمودند. غافل نشدن از مسايل و ارزشهاي اصلي بدليل سرگرم شدن به فرعيات، و حفظ اتحاد وهمدلي، از ديگر نکاتي بودند که ايشان به منظور از بين بردن نقاط ضعف مهم دانستند و اشاره کردندکه کسالت ، كم‌كارى و تنبلى، موجب مي گردد که يك انسان ، يكخانواده بلکه يك كشور و يك ملت تباه شود.
و بيان فرمودند: همه بايد كار كنند؛ كار جهادى.
 
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 16 بهمن 1390برچسب:, توسط واحد اخلاق حرفه ای |

       معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران از آغاز به کار کمیته اخلاق پزشکی بیمارستان‌های تهران خبر داد. محمدپور به کمیته اخلاق بیمارستان‌ها اشاره کرد و گفت: این کمیته جهت ارائه رهیافت‌های لازم در زمینه استفاده مطلوب از امکانات تشخیصی درمانی و مراعات ارزش‌های اسلامی در امور پزشکی تشکیل می‌شود و زمینه‌ساز اعتماد مردم به بیمارستان است.

      وی با اشاره به اینکه ۱۰۰ درصد بیمارستان‌های تهران این کمیته را تشکیل می‌دهند، گفت: کمیته اخلاق پزشکی موجب پیگیری اجرای استانداردهای حقوق مراجعه‌کنندگان می‌شود.

نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 6 بهمن 1390برچسب:, توسط واحد اخلاق حرفه ای |

         به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله مصباح یزدی رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)  در حسینیه امام خمینی(ره) قم، ملاک ارزش اخلاقی را در ارتباط با خدا دانست و افزود: بر اساس مبانی اسلام هرکاری که انسان را به خدا نزدیکتر کند، ارزشمندتر است و هر کاری که برای خدا انجام شود ارزش دارد.

          وی همه ارزش های اخلاقی را در گرو نیّت فرد دانست و ادامه داد: کارهایی که در آن ریا و رسیدن به مطامع مادی دنیا هدف باشد، هیچ ارزش اخلاقی ندارد.
         این استاد اخلاق با اشاره به نظریه برخی فلاسفه در مورد ارزش اخلاقی گفت: ریشه اشکالات و اختلافات ما با آنها در این است که جهان بینی ما متفاوت است؛ شناخت آنها از خدا و انسان درست و کامل نیست.
        رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) در جواب کسانی که لذت را ملاک اخلاق می دانند گفت: ما با لذت گرایی مخالف نیستیم بلکه لذت گرایی محدود به مادیات و دنیا را نمی پسندیم، ما دنبال بهترین لذت و پایدارترین آن هستیم؛ اگر اخلاق اسلامی را رعایت کنیم به بهترین لذت ها می رسیم.
       آیت الله مصباح یزدی درباره نظریه ارسطو که اعتدال بین قوای شهوانی، غضبیه و عاقله را بالاترین ارزش اخلاقی می داند، گفت: اعتدال در این دنیا که قوای مختلف در تزاحم هستند لازم است، تا انسان بتواند در جهت کمال حرکت کند؛ ولی در آن دنیا که همه قوا در حد اعلاء است و با هم تزاحمی ندارند، دیگر اعتدال جایگاهی ندارد.
      وی با توجه به این نظریه که دیگر خواهی را ملاک خوبی می داند اظهار داشت: دیگر خواهی وقتی ارزش دارد که به خاطر خدا باشد و با این دید که اینها بندگان خدا هستند و به او منتسبند و خدا دوست دارد، به دیگر بندگانش خدمت کنیم.

 

نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 21 دی 1390برچسب:, توسط واحد اخلاق حرفه ای |
آيت الله مصباح یزدی از «طرح یک نظریه جدید اخلاقی» در جلسه آیندهٔ درس اخلاق خود خبر داد
       سایت اصولگرای نسیم نوشت:

     آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه تاکنون در اخلاق اسلامی نظریه مستقلی نسبت به نظریه اخلاق ارسطو ارائه نشده است،‌ از طرح 'نظریه‌ای جدید براساس مبانی اسلامی' در جلسه آینده خود خبر داد.

    رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)  ]چهارشنبه گذشته در جلسه درس اخلاق هفتگی خود  گفت: علمای اسلام که درباره علم اخلاق اظهار نظر کرده‌اند همه به نحوی نظریه ارسطو را تکمیل و اسلامی‌سازی کرده‌اند.
   ارسطو برقراری اعتدال در قوه شهوت، قوه غضبیه و قوه عقل را اخلاق می‌داند، اشکال این نظریه این است که در پیش‌فرض ناگفته خود این سه قوه را در عرض هم قرار داده است حال آنکه قوه شهوت و غضب با قوه عاقله در یک سطح ارزشی قرار ندارند؛ زهد و پارسایی در این نظریه جایگاهی ندارد.
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 11 دی 1390برچسب:, توسط واحد اخلاق حرفه ای |


       گروه پژوهشی فلسفه و کلام و عرفان اسلامی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با هدف آشنایی با ره آوردهای جدید اخلاق پژوهش در حوزه پژوهش ، چالش های جدید اخلاقی در حرف و مشاغل با توان آموزه های اسلام(آیات و روایات) در قوام و اثر بخشی اخلاق حرفه ای اقدام به برگزاری این کارگاه می نماید.
 
 
 

       نخستین کارگاه آموزش اخلاق حرفه ای در 4 جلسه 8 ساعته توسط بخش حکمت معاصر  برگزار  می شود. دوره اول این کارگاه 7 و 8 و دوره دوم آن  28 و 29 دی و با روش ارزشیابی پیشین و حل مسئله برگزار خواهد شد .

       آشنایی با ره آوردهای جدید اخلاق پژوهش در حوزه پژوهش، چالش جدید اخلاقی در حرف و مشاغل با توان آموزه های اسلامی (آیات و روایات) در قوام و اثربخشی اخلاق حرفه ای،  تبیین نقش راهبردی اخلاق حرفه ای در رهبری سازمان ها و رصد کردن جایگاه اخلاق حرفه ای در افزایش، بهره وری و بهینه سازی، رضایت مندی و کاهش ضایعات مبتنی بر خروجی سازمان ها اهداف برگزاری نخستین کارگاه آموزش اخلاق حرفه ای هستند .

      چیستی حرفه و تمایز آن از شغل و اشتغال، چیستی اخلاق و تمایز اخلاق نظری و اخلاق کاربردی،شاخه های گوناگون اخلاق کاربردی،چیستی اخلاق حرفه ای و تمایز اخلاق فردی و سازمانیدر حرفه،ملاک اخلاق ورزی در حرفه، ضمانت اجرای اخلاق حرفه ای، نقش راهبردی اخلاق حرفه ای در رهبری سازمان ها، زمینه ها و موانع اخلاقی سازی سازمان، مدیریت اخلاق در سازمان ها، ممیزی اخلاق در سازمان،آموزش و ترویج اخلاق در حرفه: مبانی، اصول، فرآیندها و فنون و مهارت های تشخیص و حل مسایل اخلاق در حرفه را مباحث پیش بینی شده برای طرح در این  کارگاه اعلام شده است .

دکتر احد فرامرز قراملکی (مدرس این کارگاه)استاد فلسفه و کلام اسلامی،مدیر گروه اخلاق حرفه ای دانشگاه تهران، عضو شورای عالی اخلاق پزشکی وزارت بهداشت و درمان و مولف کتاب اخلاق سازمانی (برگزیده دوازدهمین جشنواره پژوهشی فرهنگی سال)  است .


مدرس کارگاه: 
آقای دکتر احد فرامرز قراملکی 
استاد دانشگاه تهران 


نحوه برگزاری کارگاه:32  ساعت در  4 جلسه گارگاهی

مکان برگزاری:   پژوهشگاه علوم انسانی تهران

زمان برگزاری: هفتم،هشتم، بیشت و هشتم و بیست و نهم دی ماه 

علاقه مندان جهت ثبت نام و شرکت در این درس گفتارها با تکمیل و ارسال مدارک ذیل اقدام نمایند.

نحوه ثبت نام:
 از طریق ایمیل : mjahangardi3@yahoo.com
شماره تماس: 88046891 داخلی 228 آقای جهانگردی
تکمیل فرم به همراه فیش واریزی هنگام حضور در اولین جلسه

هزینه شرکت در کارگاه: 100هزارتومان
مدارک لازم جهت ثبت نام:
 

  • دو قطعه عکس 4*3
  • در صورت دانشجو بودن کپی کارت دانشجویی
  • کپی کارت ملی
  • کپی صفحه اول شناسنامه
  • تصویر فیش بانکی به مبلغ صد هزار تومان،  به شماره حساب 107428525007 به حساب بانک ملی - سیبا - شعبه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ضمناً 50% تخفیف شامل دانشجویان و 25 درصد شامل اعضای هیات علمی خواهد شد .


تذکرات:
 

  • مسئول ثبت نام و صدور گواهی نامه آقای جهانگردی، شماره پژوهشگاه: 021-88046891 داخلی:228
  • ارائه اصل فیش بانکی هنگام ثبت نام ضروری است.
نوشته شده در تاريخ شنبه 3 دی 1390برچسب:, توسط واحد اخلاق حرفه ای |

 

 کنگره ملی اخلاق پزشکی از سه تا پنج اسفندماه به مدت سه روز و با حضور صاحب‌نظران عرصه اخلاق پزشکی از سراسر کشور در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار می‌شود.
محور هاي اصلي اين همايش عبارتند از:
اخلاق‌پزشکی در درمان
اخلاق حرفه‌ای پزشک و تیم پزشکی
رابطه پزشک و بیمار
روابط مالی بیمار و تیم پزشکی
روابط مالی بین اعضاء تیم پزشکی
اخلاق و آغاز حیات (سقط جنین و ...)
اخلاق و پایان حیات (اتانازی، مرگ مغزی و ...)
اخلاق در فن‌آوری‌های نوین پزشکی
اخلاق و غذا و دارو
اخلاق‌پزشکی و آموزش علوم پزشکی
جایگاه اخلاق در آموزش علوم پزشکی
جایگاه آموزش اخلاق در آموزش‌های علوم پزشکی
اخلاق پزشکی و پژوهش
اخلاق پزشکی در پژوهش‌های انسانی
اخلاق پزشکی در پژوهش‌های حیوانی
اخلاق در انتشار آثار پژوهشی
نقش کدهای ملی اخلاق در پژوهش
اخلاق پزشکی و بهداشت
اصول اخلاق حرفه‌ای کارکنان بهداشتی
اخلاق در سیاست‌گذاری‌های بهداشتی (ملی، منطقه‌ای، محلی)
اخلاق و نظام شبکه‌های بهداشتی درمانی کشور
اصول اخلاقی در مراقبت‌های بهداشتی
محور ویژه مبانی اسلامی اخلاق پزشکی
اين همايش براي کلیه مشمولین امیتاز بازآموزی درخواست امتياز بازآموزي نموده است.
جهت ثبت نام و ارسال چکیده مقاله مي توانيد تا 30 آذر 1390 به آدرس اينترنتي ذيل مراجعه نماييد.
www.imec.mui.ac.ir
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 23 آذر 1390برچسب:, توسط واحد اخلاق حرفه ای |
.: Weblog Themes By LoxBlog :.